Press "Enter" to skip to content

Ik heb een conflict op het werk – Tips voor bemiddeling

Ik heb een conflict op het werk – Tips voor bemiddeling

Als u het moeilijk vindt om met een relatiedilemma op de werkplek om te gaan, heb ik een conflict op het werk dat u zou kunnen helpen. Het komt vaak voor dat een of beide betrokken partijen schuld hebben aan de slechte situatie waarin ze zich op het werk bevinden. Dit betekent dat ze hun trots en positie opzij moeten zetten en een neutrale partij moeten zoeken om te bemiddelen in hun conflict. De neutrale partij kan dan de twee partijen helpen om via een vorm van onderhandeling een manier te vinden om hun conflicten op te lossen. Hoewel een of beide partijen al overeenstemming hebben bereikt over de oplossing van hun conflict, kan het toch nodig zijn dat een of beide partijen deelnemen aan een vorm van bemiddeling om hen te helpen de relatie te redden.

Als u zich in deze situatie bevindt, is het belangrijk om te onthouden dat u geen mediator hoeft te kiezen die speciaal op uw conflict is afgestemd mediator arbeidsconflict. In plaats daarvan moet u op zoek gaan naar iemand bij wie u en de andere partij zich op hun gemak voelen. Onthoud dat deze persoon niet per se een professional hoeft te zijn. Veel bemiddelaars hebben zelfs geen diploma in sociaal werk of psychologie. Als u en de andere partij zich echter op hun gemak voelen bij de bemiddelaar en hij of zij bereid is zijn of haar onbevooroordeelde mening te geven, kan het nuttig zijn om een bemiddelaar in te schakelen met enige ervaring in het oplossen van conflicten op de werkplek.

In de meeste gevallen zullen beide partijen overeenkomen om deel te nemen aan mediation voordat mediation in de rechtbank plaatsvindt. Mediation kan een geweldig alternatief zijn voor het gebruik van confronterende methoden om conflicten op het werk op te lossen, omdat de bemiddelaar beide partijen kan helpen om tot overeenstemming te komen zonder in een fel debat te raken. Wanneer u uw stressniveaus wilt verminderen, probeer dan een bemiddelaar te zoeken die ervaring heeft met het oplossen van conflicten, zodat u zich zowel op uw gemak als ontspannen kunt voelen tijdens het bemiddelingsproces.

Klik op deze link: https://mediator-dordrecht.nl/